Isnin, 19 Mei 2014

cat sock creation



                              hyep. ni stokin yg telah di handmade menjadi meow huhu.
           hidung dye besar kan. mcm hidung zizan opss. nanti fan zizan marah 
           itew plak. gurau je. sekian baii ^^,
             

make over kasut lagi


hye bertemu lagi. hihi xde kje make over lah kasut buruk ni. ksian dye xde ribbon. so bg dye ribbon lah di situ. ok baii :)

Isnin, 12 Mei 2014

kain langsir






salam sume. lame x update blog ni. ape yg penting sy kembali ke arena craft yg sy mnt. thats my passion. mmg hati ni xley pisah ngan craft. smlm sy beli kain ni utk jaet langsir. tapi xtw bile nk jaet tu. mesin jaet rosak plk. spoil :(
kalo dah jaet t sy tepek lagi di sini. slmt wesak deyy :)

Ahad, 30 Oktober 2011

id holder

kali ni layan order dari siti nahdia. zaasss..


dan order dari syuhada..


sekian. thx :)


Ahad, 23 Oktober 2011

props model sha

salam..penatnye smlm pegi motogp. dengan jem2 nye. coz ade xciden yg melibatkan rider marco simoncelli. so sad. but nak wat camne kan. dah ajal dea. terus stop plumbaan. moga dea aman di sana. RIP for marco ;(
k la smlm sha da tag pic nye bersama lolypop yg di tempah beliau. so bright bila dalam pic nya. mklom kamera nye kualiti for photoshoot punye. huu. thx sha for ur order. mana tau nati nk order prop lain plk kan hehe. lolypop ni sebesar piring. mula2 pening gak nk cari batang loly tu tapi akhirnya bjaya juga cari..layanzzz <3

wow. glam my loly huu

chewah posing hik2

taken bila da siap :)


Selasa, 18 Oktober 2011

hdd casing



salam sume. lama x hapdet blog ni. da bersawang gile. n lama gak peram oder akk sorg ni. lupe lak nama ape. tp oder dea ni dr bulan 7 lg. kata nya nk bg kat anak teruna nye sempena besday anak nye tu. huu. layanzz.. 




simple je mklom utk boys :)

view belakang

hdd casing :) ok bai


Khamis, 4 Ogos 2011

order mashkurah part 2 finish :)

salam ramadhan. pose x nih? huu harap sume berpose la ye. selesai sudah order adik mashkurah ni part 2 huu. thx sgt berbelanje kat arinhoppe dgn tanpa rase jemu. smpai sy da x kira da dwet dea bankin. xpe sy pcaya pd mashkurah ni. dak ni so nice. xpnh merungut lambat ke ape. maaf sgt2 dik kalo lambat k :) meh layan ape dea order. dea order ni lebih rm160 + cmtu la. so sy bagi gift pada dea tanda teme kasey. so sape2 yg nak order utk hari raya sy da open order tau. sape cepat dea dpt la k huu.



bantal hiasan :)


cover buku 


buku yang di pesan mashkurah :)


boomark jenis keras 


bookmark jenis reben 


keychain nama sume ade 9pcs


keychain utk kawan2 dea 


free gift for her
utk stiap pembelian rm100 ke ats x trmasuk postage akan dapat purse yg berharga rm15 ini.
so order la cepat hihik :)







Ahad, 24 Julai 2011

id holder iza

salam sume. minggu ni adalah last sebelom kite akan menunaikan ibadah puasa. dan minggu ni insyallah siap semua order bagi bulan 7. dan saya membuka order handmade untuk hari raya. dan syarat adalah sape cepat dea dulu huhu. coz sy xmao ade pertindihan order yang banyak dalam saat2 akhir. so ley wat order dari skrg dan 1 aug saya da bole start wat order korunk okeyh ^^,


id holder order dari fariza. ksian dea tggu lama. sorry ye dik :)

Rabu, 6 Julai 2011

tutorial eyelet simple tools

salam n hye sume. kali ni tutorial menggunakan eyelet simple tools. lama gak xde tuto kan. so ramai yang mintak tuto cara nak guna eyelet tools ni so saya luangkan skit masa. eyelet ni simple je. juz x macam eyelet punch yang salo org jual tu la. so bende alah ni sesuai bagi beginner dan bajet rendah hik2. 


mari kita layan langkah2 nye oke!



maaf kalo kurg clear. mula2 kene tebuk lubang pada material yang hendak di punch. 
buat dalam sebesar mata ikan je. bukan ikan uji rashid plak tau haha :)


letak eyelet tu kat tempat besi bulat ni.


oke skarang letak material tadi. tapi bahagian bawah adalah luaran material tau. jangan silap plak. so yang atas yang kita nampak ni adalah bahagian dalam material. masuk kat lubang yang telah di tebuk tadi.


sekarang letak besi panjang ni atas eyelet tadi.


sekarang ketuk besi panjang tu tadi ngan penukul. jangan ketuk tangan plak hee :)
ketuk bagi padat sume tau.


so inilah hasilnya. ni bahagian dalam oke.


ni la dia bahagian luar. dah siap! senang jek. 
k selamat mencuba sume k :)








id holder zubedd

salam sume.. baru siapkan id holder zubedd neh. dea nak bunga rose. xmo riben spt bese. so sy watla bunga rose tuk dea. ni pestaim sy wat bunge rose. huu. k layan je la pic nye :)


trimas zubedd :) 

Isnin, 27 Jun 2011

id holder

kesian kat syaz ni. lama baru siap id holder dea ni. hik2. sorry ye syaz. tp da post dah hari ni.
layansss...

pink lagi pink lagi pink lagi
anyway thx ye dik :)

order masykurah part 1

salam, lame x hapdet. bz skit. apepon layan order masykurah part 1 ni. pasal ape part 1? haha
coz ade lagi order dea lom siap. tapi dea suh anta yg ni dulu.


10pcs keychain nama


keychain dan hp strap


shawl clip 


mcm pernah nampak kan? yep design yg sama sy buat tuk sab dulu. masykurah nak mcm ni gak. so sy buatkan la gak. buh bell n hello kitty hp strap pendant di situ. oke babai :)



Khamis, 16 Jun 2011

keychain nama repeat order irma

salam jumaat, pagi ni baru je post order irma. irma adalah bekas customer saye. dulu dea order keychain nama gak. kali ni dea order keychain nama lagik. tp kali ni sy terpaksa hold kerana ketiadaan material. kene tunggu. so sorry ye irma :)


10pcs keychain nama
dah post !
tengs ye irma

next :
keychain nama again
bantal
keychain sweet flower
sepit sweet flower
id holder

tunggu ..
btw hari ni birthday sy. hepi bsday to me hik2.
moga2 brtmbah rezeki dan panjang umur amin :)



Jumaat, 3 Jun 2011

id holder again

 xperlu kata apa2 snyum :)


order dari farah :)
thx :)

next : 10pcs keychain name (repeat order)
7pcs keychain name (repeat order)

Rabu, 25 Mei 2011

keychain name

salam, lama bertapa. hehe. br je siapkan 16pcs keychain nama. order dari mashkurah.
tapi kualiti pic amatla megecewakan. hp ksygn rosak lom baiki lg. de sape2 tau x kdai baiki hp yg ley di percayai? lau sape2 tau habaq mai na. pening pala ni nk crik kdai yg tada kencing punya olang hik2.

layan jela pic x lawo ni uhuks.



thx mashkurah 4 ur order :)

next : id holder n 10pcs keychain nama


Isnin, 16 Mei 2011

id holder

salam sume, juz nak inteprem order jewk huu.
kali ni order dari putri anugerah. nak 1pcs id holder. warna mcm kaler domo. 


thx pu3 :)

Sabtu, 14 Mei 2011

hadiah2 giveaway aida

kali ni buatkan hadiah2 giveaway yang di anjurkan aida. dan aida pilih saya buat hadiah utk pemenang2 hadiah GA nye. layanzzz...


2 pendrive casing 


3pcs id holder. kiut plak tgok riben2 byk2. hehe


ni utk diri dea sendiri pakai. 
hp casing nokia c6 


lining dalam :)
thx aida ...



purse

kali ni order purse dari nun jauh di swk. saya da x igt nama dea. ni la bahana hp rosak, sume nye rosak huhu. so sy upload pakai card reader pinjam dari org trsyg hehe :)




dea nak mcm purse yg pernah wat kat cstmr lain tapi saya ubah skit2 la :)


bahagian dalam :)
thx ...


Rabu, 4 Mei 2011

1st giveaway colours of melody

haha kali ni saye juin GA dr alice. alice ni dulu customer tegar saya.
tengok boleh tahan gak gift dea so saya kalo menang memang nakkkk sangat gift yang dea bagi tu chewah (ade harapan kew? huhu)

antara syarat2 penyertaan nya :

a. follow C.O.M, thru fanpage fb, click LIKES! and kalau ade blog, follow us on blogspot :)
** like on fb fan page Colours Melody, add on fb Colours Melody, follow Colours of Melody :)

 b. bagi bloggers : buat satu entry, tajuk mesti ' 1st giveaway Colours Of Melody '
  ** semua orang kena sama, since alice mudah terpengaruh dengan tajuk yang manis-manis, so sng sangat bagi hadiah, HAIHHHHH :)

      bagi facebookers : buat wallpost, tajuk yang same, link kan page C.O.M.

 c. tag 3 orang kawan atau lebih, jemput diorang join giveaway ni :)
** lagi ramai lagi meriahhh!

so hadiahnye seperti berikut :



1st prize!!
padini outfit huhu. best2 :D



2nd prize!!
bodyshop perfume
ni yang paling best ni huu.



3rd prize!!
barangan garnier
buat korang yang tangkap pic tgahari bute
pakai ni ley putih balik haha.

hope so dapat menang perfume tu i like :)


gerek seyh!! :D

so saye tag membe2 crafter di bawah utk juin oke :P


good luck !!!


Rabu, 13 April 2011

hepi besday ainnur

selamat hari raya ampun maaf di pinta.  eh skali silap lagu da. :D
selamat ulangtahun sayang - imran ajmain. chewah.
kali ni cstmr saya nama farah order photo frame nk bg hadiah kat kawan baik nya ainnur. frame ni lama da siap. saje x publish coz publish pade ari ni bsday ainnur. ainnur ni salo dtg singgah blog sy tp sy x knl la sape. hee <----ni farah bgtau hee :)
apepon arinshoppe mgucapkan selamat hari raya ulangtahun kpd ainnur yg ke ? hehe
smoga pnjang umo dan murah rezki amin :D 
mey kita layan frame nye zasss ...


background hitam n tema kawan baik :)
thx farah order dari arinshoppe :D
hepi besday ainnur. makan kek jgn lupe arinshoppe kayh >;<


Isnin, 11 April 2011

felt hard disk casing

salam, pekabo sume. setelah berperam nth bp lama x kira plak. sib bek owner yang order casing ni sporting. hik hik. bestnye dpt cstmr camni. aman jek rase hee. bkan pe. sy skg bz skit. bulan 7 ni sy nk ke sgapore cadang2 nye. tp sy xtau nk pegi ke x menimba pengalaman di sana. tengah pk2 la ni. kalo saya pegi sane boleh gak meluaskan craft saya di sana sambil2. eh ade ke org nk beli? hee. ah abaikan k. mey kite layan order sy kali ni. 


nama zaheer. casing ni tuk lelaki tau.


lining. x buh button. pakai velcro saje. coz laki nye so nk se simple yg mgkin.


aweks nye suh buat baju kot di belakang casing. lipatan grey tu saje x jaet. bg 3d view skit hee. xpnh2 wat baju kot ni tau. tuk lelaki ni simple je x mcm pompan. so xde la hiasan renda2 ke ape ke. hee btw thx ema 4 ur orders k :)



Rabu, 6 April 2011

pencil box

salam sume. lama sungguh menyepi kan. mana x nya byk mslh psl moto tu. smpai ati org tipu2 saye. bengang gile. xpela ape jua pbuatan hanya Allah saje yg dpt membalasnya. 
ok kite layan order dak loyah ni. dea nk pencil box xmo buh zip. pelik2 je dak ni. layan kan aje. hiks.


ade perkataan spm 10 A. mybe dea spm kot taon ni. akk doakan smoga dpt la 10 A tu. nati blanje akk oke. wajib. haha. n nama glamer dea loyah di tepi. 


lining dalam 


blkg nak riben 2pcs je. 
thx ye adik loyah. moga suke. hee

next : hdd casing



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...